aizvērt
open menu
facebook
Īslīces SOS Bērnu ciematam ziedo vairāk nekā 230 salabotas elektroierīces

Īslīces SOS Bērnu ciematam ziedo vairāk nekā 230 salabotas elektroierīces

Stiprinot sadarbību un veicinot ilgtspējīgu resursu pārvaldību, SIA “Eco Baltia vide” kopā ar mazumtirdzniecības uzņēmumu “Lidl Latvija” ziedo vairāk nekā 230 elektroierīču vienības Īslīces SOS Bērnu ciematam, kurā mājo bērni no 10 Latvijas pilsētām. Ziedotās iekārtas ir rūpīgi atlasītas un atjaunotas, dodot tām otro dzīvi, tā veicinot arī atbildīgu elektroiekārtu apriti.

Lai pievērstu uzmanību elektrotehnikas atkārotai izmantošanai, “Lidl Latvija’’ kopā ar “Eco Baltia vide” nodeva tehniku Īslīces SOS Bērnu ciematam. Kopumā tika ziedotas vairāk nekā 230 ierīces, starp kurām ir dažādas saimniecībā noderīgas iekārtas, piemēram, elektriskais sildītājs, radio termometrs, tosteris, putekļu sūcējs, tvaika gludeklis, dažādas LED lampas, kafijas dzirnaviņas, kā arī cita sadzīves tehnika un dažādas iekārtas dārza un mājas darbiem, kas ir nepieciešamas ikdienas vajadzībām.

Ir patiess prieks dāvāt grūtībās nonākušajiem to, kas viņiem ir tik ļoti nepieciešams un vēl lielāks prieks, ja tādējādi atbrīvojam vidi no kaitīgā piesārņojuma. Šā gada sākumā LIFE projekta (LIFE20 IPE/LV/000014) ietvaros atklātā elektrotehnikas remontdarbnīca “Lab!”* nu ir devusi otru dzīvi jau vairāk nekā 500 elektrotehnikas vienībām un turpinās to darīt, lai elektrotehnika, kas citādi tiktu izmesta vai nodota pārstrādei izjauktā veidā, atkal kļūtu pilnvērtīgi izmantojama. Paldies jāsaka arī mūsu partnerim “Lidl Latvija”, kas atbalsta šo iniciatīvu, palīdzot nodrošināt, ka salabotā tehnika nonāk pie tiem, kuriem tā ir visvairāk nepieciešama. Šāda sadarbība ir labs piemērs tam, kā sociālā atbildība un aprites ekonomika var iet roku rokā, veidojot labāku un ilgtspējīgāku vidi ikvienam,” uzsver Jānis Aizbalts, “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs.

““Lidl Latvija” jau vairākus gadus atbalsta programmu “Lidl dod spārnus”, kuras ietvaros piešķiram  mācību stipendijas motivētākajiem SOS Bērnu ciematu jauniešiem, kā arī atbalstam jauniešus ar regulāru pārtikas ziedojumu.

Mēs patiesi priecājamies, ka kopā ar “Eco Baltia vide” spējām rast vēl vienu, jaunu atbalsta formu, nododot SOS Bērnu ciematiem Valmierā un šonedēļ arī Īslīcē ikdienai noderīgas un darba kārtībā esošas elektropreces.

Šīs ziedojums palīdzēs ne vien atvieglot ikdienu, bet arī gūt praktiskas iemaņas, darbojoties dārzā vai mājas darbos ar ziedotām iekārtām, kas ir daļa no ciemata kultūras – rūpēties par savu māju pašiem. Viena no “Lidl” apņemšanām ir sniegt lietām otro dzīvi un popularizēt atbildīgu iekārtu apriti, un mēs ceram, ka iedvesmosim arī citus piešķirt lietām otro dzīvi”, uzsver Dana Hasana, “Lidl Latvija” Komunikācijas departamenta direktore.

 “Īslīces SOS Bērnu ciematā dzīvo 56 bērni no kopā 10 Latvijas pilsētām – Rīgas, Bauskas, Jelgavas, Olaines, Siguldas, Ogres, Saulkrastiem, Valmieras, Kuldīgas un Preiļiem. Bērniem ziedotās iekārtas sniegs nozīmīgu atbalstu viņu ikdienas gaitās. It īpaši novērtējam, ka starp ziedotām iekārtām ir praktiskas un ikdienā ļoti noderīgas lietas. Protams, ka šāds atbalsts palīdz ne vien praktiski, bet arī emocionāli, radot pārliecību, ka līdzcilvēkiem rūp mūsu bērnu labsajūta,pauž Ilze Paleja, Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore.

 Šīs jau ir otrais ziedojums SOS Bērnu ciematam. Jau iepriekš tika ziņots, ka “Lidl Latvija’’ kopā ar “Eco Baltia vide” šī gada oktobrī nodeva vairāk nekā 260 dažādas sadzīves tehnikas iekārtas Valmieras SOS Bērnu ciematam.

 *LIFE integrētais projekts “Atkritumi kā resursi Latvijā – Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju” (LIFE WasteTo Resources IP, LIFE20 IPE/LV/000014) tiek īstenots ar Eiropas Savienības LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu. www.wastetoresources.varam.gov.lv.

Saistītie raksti

Saldū akcijas laikā savāktas 28,18 tonnas nolietotu autoriepu

23/10/2024

Iedzīvotājiem izrādot augstu interesi, akcijas laikā Saldū savāktas 28,18 tonnas nolietotu autoriepu. Akciju organizēja vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar SIA “Latvijas Zaļais punkts”, piedāvājot iedzīvotājiem bez maksas atbrīvoties no nolietotajām autoriepām. […]

Skrundas reģiona klientiem 24. oktobrī notiks klātienes konsultācija

18/10/2024

SIA “Eco Baltia vide” aicina Skrundas reģiona klientus uz klātienes konsultāciju 24. oktobrī Raiņa iela 11, Skrundā (domes ēkā). Konsultāciju darba laiks būs no plkst. 10.00 līdz 15.00. Klātienes konsultācijas laikā tiks piedāvāta līgumu noslēgšana, […]

19. oktobrī pie “Lidl Latvija” veikaliem iedzīvotājiem būs iespēja nodot nevajadzīgo elektrotehniku

17/10/2024

Šā gada 19. oktobrī no plkst. 09.00 līdz 14.00 vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide” apsaimniekotajos reģionos pie “Lidl Latvija” veikaliem tiks nodrošināta bezmaksas nevajadzīgās elektrotehnikas savākšana. Akcijas laikā ceļojošie furgoni pieņems nokalpojušās elektroierīces […]

Auces reģiona iedzīvotāji divas dienas bez maksas varēs nodot uzkrātās elektroiekārtas

16/10/2024

Lai nodrošinātu iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam videi draudzīgā veidā atbrīvoties no nolietotās vai nevajadzīgās elektrotehnikas un veicinātu sabiedrības izpratni par atbldīgu videi kaitīgo preču apsaimniekošanu, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar ražotāju […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi