aizvērt
open menu
facebook
Rīgas iedzīvotājiem tiks paplašinātas atkritumu šķirošanas iespējas

Rīgas iedzīvotājiem tiks paplašinātas atkritumu šķirošanas iespējas

Lai uzlabotu atkritumu šķirošanas konteineru infrastruktūru Rīgas teritorijā, kā rezultātā nodrošinot iedzīvotājiem plašākas atkritumu šķirošanas iespējas,  Rīgas dome ir atbalstījusi izmaiņas saistošajos noteikumos “Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā”, kas paredz dažādus uzlabojumus atkritumu apsaimniekošanā, kā arī šķirošanā Rīgas teritorijā.

 

Lai nodrošinātu plašākas šķirošanas iespējas arī daudzīvokļu namu iedzīvotājiem, māju apsaimniekotājiem būs uzdevums nodrošināt vieglā iepakojuma jeb plastmasas, papīra un metāla iepakojuma, kā arī stikla taras šķirošanas konteinerus.  Vieglā iepakojuma konteineru būs nepieciešams izvietot pie dzīvokļu ēkām, kur atrodas vairāk nekā pieci dzīvokļi, taču konteinerus stikla tarai pie daudzīvokļu namiem jāizvieto, kur atrodas vairāk nekā desmit dzīvokļi. Jāpiebilst, ka šīs prasības attiecas uz tām daudzīvokļu namu ēkām, pie kurām jau šobrīd atrodas sadzīves atkritumu konteineri.

 

Ja atkritumu konteiners būs pārpildīts vai pie atkritumu konteinera būs novietoti papildus apjomi, atkritumu apsaimniekotājs noteiks papildus atkritumu apjomu un tos savāks, piemērojot maksu par šo atkritumu apsaimniekošanu atbilstoši spēkā esošajai pakalpojuma maksai. Papildus apjoms tiks savākts arī no tiem klientiem, kas līgumā jau sākotnēji bija atzīmējuši neņemt papildus apjomus. Lai to fiksētu, atkritumu apsaimniekotājs veiks fotouzņēmumus no savākšanas brīža.

 

Tāpat māju apsaimniekotājiem, sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotājiem  regulāri, vismaz divas reizes gadā,  jāinformē iedzīvotājus par to, kā pareizi atbrīvoties no radītajiem atkritumiem, kā arī atkritumu šķirošanas nozīmi un to ietekmi uz apkārtējo vidi.

 

Uzņēmumiem, kuru tirdzniecības vietās platība ir lielāka par 500m2 un tiem ir pieguļošās autostāvvietas (izņemot ielu malu autostāvvietas), no šā gada 1. jūlija būs jānodrošina atkritumu šķirošana, vismaz vieglā iepakojuma un stikla taras dalītai vākšanai. Tāpat atkritumu šķirošanas iespējas būs jānodrošina degvielas uzpildes stacijām un pašapkalpošanās automazgātavām.

 

Māju apsaimniekotājiem sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotāju turpmāk būs nepieciešams nodrošināt liela izmēra atkritumu un mājsaimniecībā radušos būvniecības atkritumu izvešanu, informējot mājas iedzīvotājus par izvešanas kārtību, tādā veidā nepieļaujot šāda veida atkritumu uzkrāšanos tam neparedzētās vietās, tajā skaitā pie atkritumu konteineriem.

 

Rīgas iedzīvotājiem, kuriem nekustamā īpašuma lietošanai ir sezonāls raksturs, nepieciešams vienoties ar atkritumu apsaimniekotāju par radītajam atkritumu daudzumam atbilstošu atkritumu izvešanas grafiku, kas noteikts sezonālās lietošanas laikā no 1. maija līdz 30. septembrim.

 

Aicinām Rīgas iedzīvotājus būt aktīviem un lūgt saviem namu apsaimniekotājiem izveidot atbilstošu šķirošanas infrastruktūru jeb novietot stikla taras un vieglā iepakojuma šķirošanas konteinerus pie daudzīvokļu namu ēkām, tādā veidā samazinot arī savu atkritumu apsaimniekošanas rēķinu. Jautājumu gadījumā SIA “Eco Baltia vide” klientus aicinām sazināties ar klientu apkalpošanas centru, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu riga@ecobaltiavide.lv . Plašāka informācija par uzņēmuma pakalpojumiem pieejama www.ecobaltiavide.lv.

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi