aizvērt
open menu
facebook
SIA “Eco Baltia vide” pērn turpināja stabilu izaugsmi, būtiski kāpinot arī apgrozījumu

SIA “Eco Baltia vide” pērn turpināja stabilu izaugsmi, būtiski kāpinot arī apgrozījumu

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” pērn turpināja stabilu izaugsmi un attīstību, tostarp Baltijas līmenī. 2021.gadā uzņēmums paplašināja pakalpojumu piedāvājumu un to pārklājumu, sākot darbu arī jaunos novados un attīstot jaunus biznesa virzienus. Tāpat pērn īstenota uzņēmuma reorganizācija. Attiecīgi SIA “Eco Baltia vide” neto apgrozījums 2021.gadā pieauga par 42% – līdz 34,19 miljoniem EUR, salīdzinot ar 24,09 miljoniem EUR 2020.gadā.

Līdzās esošajam pakalpojumu portfelim SIA “Eco Baltia vide” pērn mērķtiecīgi attīstīja arī citus vides apsaimniekošanas pakalpojumus – teritoriju uzkopšanu, būvgružu izvešanu, elektroiekārtu u. c. videi kaitīgo atkritumu apsaimniekošanu, kā arī transporta pakalpojumus. Sākts jauns pakalpojums – pārvietojamo tualešu kabīņu noma un apkope. Attiecīgi 2021. gadā uzņēmuma peļņa sasniedza 5,99 miljonus EUR salīdzinājumā ar 3,30 miljoniem EUR gadu iepriekš. Peļņas pieaugumu pamatā nodrošināja tieši veiksmīgā reorganizācija, kuras rezultātā SIA “Eco Baltia vide” tika pievienoti vairāki uzņēmumi, piemēram, SIA “Eko Kurzeme”, SIA “Eco Teh Baltia” u,c. Tāpat pērn SIA “Eco Baltia vide” kļuva par Lietuvas uzņēmumu grupas “Ecoservice” 100% akciju turētāju, kas savukārt ir nozīmīgs solis, lai straujāk attīstītu otrreizējo izejvielu šķirošanu un pārstrādi jau visas Baltijas līmenī, mazinot to atkritumu apjomu, kas nonāk poligonos.

Saskaņā ar uzņēmuma attīstības stratēģiju, 2021.gadā turpinājās otrreizējo izejvielu šķirošanas infrastruktūras attīstība, kā arī palielināta kompetence otrreizējo izejvielu apsaimniekošanā, šķirošanā un pārstrādē. Ņemot vērā fokusu uz otrreizējo izejvielu šķirošanu un pārstrādi, pērn jau 31,4% no SIA “Eco Baltia vide” apsaimniekotā atkritumu apjoma tika atkārtoti izmantoti vai pārstrādāti. Salīdzinot ar 2020. gada rezultātiem, otrreizējo izejvielu šķirošana un pārstrāde palielinājusies par 4,4%.

“Pērnā gada rezultāti rāda, ka mūsu izvēlētā stratēģija un fokuss uz aprites ekonomikas principu iedzīvināšanu arvien plašākā mērogā ir atmaksājies. Mūsu darbinieki paveikuši apjomīgu darbu un pierādījuši, ka pat vispārējas nenoteiktības un krīzes apstākļos spējam uzņemties atbildību, pieņemt izaicinājumus un turpināt izaugsmi, kļūstot par labāku partneri mūsu klientiem un iedzīvinot praksē lietas, kas Latvijai un tās iedzīvotājiem palīdz kļūt ilgtspējīgiem. Paldies par to pienākas ik katram uzņēmuma darbiniekam un partnerim,” uzsver SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

Viena no galvenajām uzņēmuma prioritātēm ir arī darba apstākļu uzlabošana, atbalsts darbiniekiem un darba drošības prasību ievērošana augstākajā līmenī. Ar mērķi to veicināt, SIA “Eco Baltia vide” aktīvi tiek ieviestas LEAN metodes un notiek regulāras darba drošības mācības darbiniekiem, tiek uzlabots darbiniekiem pieejamais labumu grozs, motivācijas sistēma un darba aprīkojums.

Kā norāda J.Aizbalts, arī šogad turpinās darbs pie investīciju projektiem otrreizējo izejvielu apsaimniekošanas un šķirošanas tīkla paplašināšanai reģionos, kā arī tekstila šķirošanas infrastruktūras attīstības, kas saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) Direktīvām jāievieš līdz 2025. gadam. Turpinās vairāki nozīmīgi projekti, piemēram, būvgružu savākšanas un šķirošanas centra izveide, bioloģisko atkritumu apsaimniekošanas jaudu attīstība, elektrotehnikas savākšanas visas Latvijas mērogā, tualešu kabīņu nomas un apkopes pakalpojuma attīstība, klientu apmierinātības celšana, autotransporta parka atjaunošana u.c.

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi