aizvērt
open menu
facebook
SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar LTRK Latgalē diskutēja par energoresursu cenu svārstībām un to ietekmi uz uzņēmējdarbību Latvijā

SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar LTRK Latgalē diskutēja par energoresursu cenu svārstībām un to ietekmi uz uzņēmējdarbību Latvijā

21.oktobrī Daugavpilī, Rotko centrā, notika Latvijā lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Latgales reģiona nodaļas sadarbībā ar SIA “Eco Baltia vide” rīkotais Biznesa kluba pasākums, piedalīties kurā bija aicināti vietējie uzņēmēji un citi interesenti. Pasākumā tika diskutēts par energoresursu tirgus aktualitātēm, atbalsta saņemšanas iespējām un krīzes radīto izaicinājumu pārvarēšanu.

Energoresursu pieejamība, to cenas un energoefektivitātes uzlabošana šobrīd ir viena no aktuālākajām problēmām Latvijas uzņēmējiem. Ģeopolitiskās situācijas dēļ enerģētikas joma ir kļuvusi neprognozējama un nepieciešami dažādi risinājumi, kas palīdzētu pārvarēt energokrīzi.

Par aktuālajām tendencēm elektroenerģijas un dabasgāzes tirgū un enerģijas lietotāju atbalsta pasākumu novērtējumu klātesošos informēja Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociācijas izpilddirektors Gunārs Valdmanis. Viņš vērsa klātesošo uzmanību uz to, ka energoresursu, tai skaitā elektroenerģijas un dabasgāzes tirgū patlaban ir vērojamas zināmas stabilizācijas pazīmes, kas arī ir bijis prognozējams.

Diemžēl viņš neizslēdz iespēju, ka šajā apkure sezonā, laikā no decembra sākuma līdz februāra beigām, šīs ekstrēmi augstās elektroenerģijas un dabasgāzes cenas mūsu reģionā var arī atgriezties. Daudz kas gan būšot atkarīgs no laikapstākļiem, kāds būs pieprasījums pēc siltumenerģijas un elektrības, kāda būs situācija ar nokrišņiem un citiem elektroenerģijas izstrādes faktoriem, kā arī no tā, kādi laikapstākļi būs Skandināvijas valstīs.

Par Daugavpils aktualitātēm Biznesa kluba dalībniekus informēja Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa. Viņa iepazīstināja klātesošos ar aktuālākajiem ekonomiskās situācijas rādītājiem uzņēmējdarbības vidē, cilvēkresursu pieejamību, aktualitātēm nodarbinātības tirgū, bezdarba un algas rādītājiem.

Uzrunas otrajā daļā Krīviņa informēja klātesošos par uzņēmējiem pieejamo pašvaldības atbalstu, ieskicēja lielākos esošos un plānotos investīciju projektus, informēja par grantu programmu mazajiem uzņēmējiem, pašvaldības atbalstu speciālistiem un mājokļu pieejamību speciālistu piesaistei.

Kā rast iespējas arī energokrīzes apstākļos, pārvarēt izaicinājumus un rast risinājumus, uzņēmējiem klāstīja SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts. Viņš pastāstīja, ka stratēģijas izmaksu ietekmes mazināšanai viņa pārstāvētajā uzņēmumā ir veikta pakalpojumu cenu maiņa, īstenoti pasākumi uzņēmuma darbības efektivitātes veicināšanai, tiek meklēti risinājumi sadarbībā ar valsts iestādēm, kā arī īstenots savstarpējs finansiālais atbalsts starp grupas uzņēmumiem.

Sekojot principam – parūpējies par saviem darbiniekiem, un darbinieki parūpēsies par uzņēmuma klientiem, uzņēmumā ieviesta finansiālu bonusu sistēma, kas paredz papildu finansiālu atbalstu tiem darbiniekiem, kas ir raduši idejas, kā samazināt uzņēmuma izdevumus.

Ar LTRK aktualitātēm iepazīstināja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, bet par “Altum” atbalstu uzņēmumu energoefektivitātei informēja finanšu institūcijas ALTUM pārstāvis.

Avots:

Laikraksts “Latgales laiks”

2022.gada 4.novembris

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi